It is currently Thu Apr 09, 2026 2:54 am

Reply to topic  [ 1 post ] 
 Herbert KLANČNIK 1967-1971 
Author Message

Name: Herbert Klančnik
Nickname: "Žila"

Image

Country: :SLO: Slovenia
Club: NK Maribor 1967-1973
Position: *DMF, CMF, WF, SB
Side: RF/BS

Height: ??? cm
Weight: ?? kg

Attack: 75
Defence: 73
Balance: 78
Stamina: 84
Top Speed: 81
Acceleration: 76
Response: 79
Agility: 77
Dribble Accuracy: 81
Dribble Speed: 76
Short Pass Accuracy: 82
Short Pass Speed: 78
Long Pass Accuracy: 81
Long Pass Speed: 79
Shot Accuracy: 70
Shot Power: 85
Shot Technique: 71
Free Kick Accuracy: 67
Curling: 66
Header: 72
Jump: 77
Technique: 84
Aggression: 77
Mentality: 83
Goalkeeper Skills: 50
Team Work: 79

Injury Tolerance: C
Condition: 6
Weak Foot Accuracy: 6
Weak Foot Frequency: 6
Consistency: 6
Growth type: Standard

CARDS:
P08 - Pinpoint Pass
P10 - Box To Box
S02 - Passer
S09 - Covering

SPECIAL ABILITIES: Playmaking - Passing - Covering

Attack/Defence Awareness Card: Balanced

Info:

He played his first match for the “Violets” on May 26, 1963, in Zenica against Čelik, and his last on July 16, 1973, in Zrenjanin against Proleter. He played 266 matches for Maribor and scored 29 goals. Klančnik holds the record for the most First Division matches played in a Maribor jersey. Of the “Viola’s” 166 First Division matches, Klančnik played in 145. Klančnik played his first top-flight match on August 20, 1967, in Skopje against Vardar, and his last at Ljudski Vrt against Olimpija, in a 6-3 loss.

Spoiler: show
Quote:
Jedan od najvećih, za mnoge Mariborčane čak i najveća legenda "Viole" "
Za 5 prvoligaških utakmica Maribora u prvoj ligi i odigranih 166 utakmica, Klančnik je odigrao čak 145..
Debitovao je 2.8.1967 u Skoplju protiv Vardara, a poslednju je odigrao 11.6.1972 na" Ljudskom vrtu""" protiv Olimpije..
Još kao klinca na treninge Branika pozvao ga je legendarni trener Jože Kirbiš-Pepo..
Ukupno za Maribor odigrao je 266 utakmica. Debitovao je 26.5.1963 u Zenici protiv Čelika, a zadnju 15.7.1973 u Zrenjaninu protiv Proletera..
Iako je bio izraziti dešnjak karijeru je počeo na levom krilu, a kada je bio blizu ulaska u prvi tim, na poziciju u veznom redu fodelio mu je trener Vlado Šimunić
1971 godine imao je tešku operaciju meniskusa koja ga je i te kako omela u kasnijoj karijeri....

Quote:
Klančnik je najbolje igral na sredini igrišča, kjer je z dolgimi in kratkimi podajami obvladoval prostor med kazenskima območjema, nevtraliziral napade nasprotnika in organiziral igro svoje ekipe. »Moral sem veliko teči in poleg tega streljati na gol. Težko je reči, kateri je bil moj najboljši gol. Bil sem znan po močnih streljih, vratarji so pogosto lahko le gledali, kako je žoga letela v gol.« Ob koncu sezone 1973 je doživel grenko razočaranje. »Takratni predsednik kluba mi je povedal, da mi ne bodo podaljšali pogodbe. Ko sem ga vprašal, zakaj, mi ni dal odgovora, bil sem presenečen in prizadet. Ker sem vedno čutil, da moja kariera igralca še ni končana, sem se pridružil Rechnitzu, avstrijski ekipi iz druge lige iz Gradiscanska, v kateri je takrat igral moj nekdanji soigralec iz Vijolice, Karel Breznik,« pojasnjuje Klančnik, ki je leta 1975 začel kariero trenerja.

Quote:
Vijolični dres kot svetinja
»Vsaka domača tekma je bila resnično pravi nogometni praznik. Mesto je dihalo z nogometom in klubom. Mariborski navijači so bili vselej zelo zahtevni, a so te tudi znali ponesti, da si igral nad svojimi zmogljivostmi. Igralci smo bili spoštovani, zame pa je vijolični dres pomenil svetinjo ter hkrati privilegij in motiv, da sem na vsaki tekmi igral stoodstotno. V gosteh je bilo najlepše igrati proti največjim, torej proti Crveni zvezdi, Partizanu, Dinamu in Hajduku,« našteva žlahtni vezist Maribora, ki je enakovredno igral z levo in desno nogo, zaradi izjemnih fizičnih sposobnosti in nogometne inteligence pa je lahko igral na različnih položajih; od bočnega branilca do krilnega napadalca.

Quote:
Herbert Klančnik je v dresu Maribora navduševal s tehnično prefinjeno igro in veliko borbenostjo.

Sun Mar 29, 2026 6:48 pm
Profile
Reply to topic   [ 1 post ]